Sök bostad

- Alla -
- Alla -
Åmynnet, Köpmanholmen
Ås, Veckefjärden
Billsta
Björna
Bredbyn
Centralt
Centrum
Domsjö, Sund, Svedjeholmen, Skidsta, Vårby
Gideå
Gimåt, Högland, Svartby, Arnäsvall
Gottne
Gullänget, Kroksta, Skärped, Måle
Hörnett, Varvet
Husum
Järved, Bonässund, Dekarsön
Långviksmon
Mellansel
Moliden, Gottne
Nära Havet
Nära Sjö
Överhörnäs, Billsta, Berg
På landet Norr
På landet Söder
Själevad, Översjäla, Gålnäs, Västerhus
Skorped
Trehörningsjö
- Alla -
- Alla -
Bostadsrätter
Fritidshus
Lantgårdar
Tomter
Villor
Ägarlägenheter
Senaste
Senaste
Pris
Antal rum
Boarea
Tomtarea
Driftkostnad
Alla
15
30
60
Alla

Köpa och sälja

Köpa och sälja

Välkommen till MÄKLARHUSET när du ska byta bostad, hos oss får du professionell hjälp hela vägen under affärens genomförande.

Köpa

För dig som ska köpa är det viktigt att tänka på följande:
Fundera igenom vad ditt nya boende får kosta i månaden och var du helst vill bo, kontakta sedan MÄKLARHUSET då hjälper vi dig att leta och bevaka vår marknad.

För att vara förberedd kan det också vara bra att i förväg ordna ett lånelöfte i banken. Naturligtvis hjälper MÄKLARHUSET dig med finansiering och låneansökan eller ansökan om lånelöfte till banken.

När du varit på visning och bestämt att den här bostaden är jag intresserad av, kan det vara bra att i lugn och ro hemma fundera igenom affären, för att veta hur långt du är beredd att gå i en eventuell budgivning. Man bör alltså i förväg bestämma ett tak för sin budgivning för att ha bästa möjliga kontroll på sin ekonomi, rådfråga gärna våra mäklare.

Om det blir du som får möjlighet att köpa huset, bör du genomföra en överlåtelsebesiktning innan du skriver köpekontrakt. Tips på duktiga besiktningsmän får du av oss på MÄKLARHUSET, vi hjälper också till att boka den besiktningsman du valt.

Efter det att besiktningen är genomförd och du tycker att detta är ok, då går vi vidare till nästa steg som är köpekontraktet, där bestäms villkoren för överlåtelsen som tex pris, tillträdesdag, städning och andra villkor som ingår i en överlåtelse.

Sen är det bara att vänta på inflyttningsdagen då vi träffas igen och skriver resterande handlingar som likvidavräkning, köpebrev och övriga handlingar som är aktuella för din affär. Naturligtvis är din mäklare med under hela affären.

 

Sälja

För dig som ska sälja är det viktigt att tänka på följande:
Fundera igenom när du vill lämna din nuvarande bostad och flytta ut, vad ditt nya boende får kosta i månaden och var du helst vill bo om du inte redan har en ersättningsbostad. Fråga gärna våra mäklare om råd.

MÄKLARHUSETS fastighetsmäklare kommer att värdera din bostad och gå igenom hela försäljningsprocessens alla delar därefter kommer ni tillsammans överens om aktuellt utgångspris.

För att vara förberedd kan det också vara bra att i förväg sammanställa information avseende fastigheten, som en köpare kan vara intresserad av.

MÄKLARHUSETS fastighetsmäklare kommer också att tillsammans med dig gå igenom hela fastigheten för att få ett så bra underlag som möjligt till det material som sedan skall utgöra försäljningsprospektet. Försäljningsprospektet är en av flera viktiga delar i försäljningsprocessen. Vi går också tillsammans igenom förutsättningarna för skatteutredningen i din affär.

När försäljningsprospekt och annat material är färdigt är det dags för marknadsföringen som bl a består av annonsering i ortspress, annonsering på Internet, ett flertal utställningar både på vårt eget kontor med bl a storbild i vårt skyltfönster men även externa utställningar på flera banker, vår egen tidning Villaguiden ett populärt och efterfrågat magasin som delas ut i ca 22 000 ex mm. Detta ger bästa tänkbara förutsättningar för din försäljning. Våra fastighetsmäklare hjälper dig hela vägen i din affär.

Därefter är det dags för visning som vi planerar tillsammans.

När eventuell budgivning eller förhandling skett och parterna är överens är det dags för köparen att göra sin besiktning, detta sker oftast med sakkunnig besiktningsman. MÄKLARHUSET hjälper till att boka den besiktningsman köparen har valt.

Efter det att besiktningen är genomförd och köparen godkänt besiktningen, då går vi vidare till nästa steg som är köpekontraktet. Där bestäms villkoren för överlåtelsen som t ex pris, tillträdesdag, städning och andra villkor som ingår i en överlåtelse.

Sen är det bara att vänta på utflyttningsdagen som också är slutbetalningsdag då vi träffas igen och skriver resterande handlingar som likvidavräkning, köpebrev och övriga handlingar som är aktuella för din affär.

Därefter hjälper våra fastighetsmäklare dig med sista delen av kapitalvinstdeklarationen gällande din bostadsaffär.

Välkommen till MÄKLARHUSET.

Vanliga frågor och svar vid bostadsaffärer

Frågorna kan vara många inför en bostadsaffär. I de här tolv avsnitten från Mäklarsamfundet får du svar på de vanligaste frågorna, plus andra nyttiga tips.

Gå till konsumentkollen

Dags att byta bostad?

 
Strömsborgsvägen 5
Själevad
Pris: 1 295 000 kr
 
Krokvägen 9
Örnsköldsvik
Pris: 1 475 000 kr
 
Ringvägen 8
Domsjö
Pris: 1 375 000 kr