Sök bostad

- Alla -
- Alla -
Åmynnet, Köpmanholmen
Ås, Veckefjärden
Billsta
Bjästa/Fageråsen
Björna
Bredbyn
Centralt
Centrum
Domsjö, Sund, Svedjeholmen, Skidsta, Vårby
Gideå
Gimåt, Högland, Svartby, Arnäs
Gottne
Gullänget, Kroksta, Skärped, Måle
Hörnett, Varvet
Husum
Järved, Bonässund, Dekarsön
Långviksmon
Mellansel
Moliden, Gottne
Nära Havet
Nära Sjö
Överhörnäs, Billsta, Berg
På landet Norr
På landet Söder
Själevad, Översjäla, Gålnäs, Västerhus
Skorped
Trehörningsjö
- Alla -
- Alla -
Bostadsrätter
Fritidshus
Lantgårdar
Tomter
Villor
Ägarlägenheter
Senaste
Senaste
Pris
Antal rum
Boarea
Tomtarea
Driftkostnad
Alla
15
30
60
Alla

Månadens recept

Mäklarhusets CheeseCake med muscovadosocker

Botten:
10 digestivekex
75 g smält smör
 
Garnering.
0,75 dl grädde
100 g mörk choklad
kokos
 
Fyllning:
250 g mascarponeost
2 dl ljust muscovadosocker
1,5 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 msk kallt kaffe
2 ägg
2 dl creme fraiche
 
Smula sönder kexen fint och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Ställ den gärna kallt under tiden fyllningen görs. Rör samman ost, muscovadosocker, vaniljsocker, sirap och kaffe till en smidig blandning.
Tillsätt ägg och creme fraiche, blanda allt till en jämn smet häll i formen. Grädda i 175 grader på nedersta falsen ca 30 min.
Under tiden kakan gräddas görs garneringen. Koka upp grädden, ta av plattan rör ner 100 g choklad som hackats i små bitar. Rör tills allt smält låt svalna i rumstemperatur. När kakan har kallnat bred chokladblandningen på kakan och strö över lite kokos.
Serveras gärna med bär.
 
Trevlig fikastund på balkongen, uteplatsen eller varför inte på en sommarpicknick!!